Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пандемія викликала "цунамі" ксенофобії у світі, - ООН

08 травня, 11:28
Фото: REUTERS

Пандемія короновірусу у світі супроводжується серйозним зростанням ксенофобії та іншими подібними настроями.

Про це заявив Генсек Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш, передає Інтерфакс-Україна.

"На вулицях і в інтернеті - зростання настроїв проти іноземців, поширюються антисемітські теорії змов, і сталися напади проти мусульман, пов'язані з COVID-19", - висловився Генсек.

За його словами, у світі відзначається "цунамі ненависті та ксенофобії, пошуків козла відпущення і залякувань". Він зазначив, що мігрантів і біженців звинувачують у поширенні COVID-19, і потім їм відмовляють у медичній допомозі.

Гутерреш також згадав, що з'являються твердження, ніби люди похилого віку, найуразливіші перед коронавірусом, – це "витратний матеріал". Крім того, "журналістів, інформаторів, медиків, гуманітарних працівників і захисників прав людини обирають мішенями лише за те, що вони роблять свою роботу".

Генсек ООН вказав на те, що за нинішніх умов різні екстремісти намагаються завоювати позиції у дезорієнтованої і заляканої громадськості. Він закликав ЗМІ та соцмережі видаляти "расистську, мізогінну та іншу шкідливу інформацію", і докласти всіх зусиль, щоб покласти край "мові ненависті" на міжнародній арені.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати