Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німеччина робить для підтримки України не менше, ніж Велика Британія, - Шольц

08 червня, 11:35
Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що робить для підтримки України не менше, ніж Велика Британія.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Telegraph.

Виступаючи у вівторок на пресконференції разом з лідерами Литви, Латвії та Естонії, Шольц заявив, що він надає Україні більшу підтримку, ніж «майже будь-хто інший».

«Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, тільки Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж ми», - сказав Шольц, зазначивши, що Берлін надсилає ЗСУ найсучасніші артилерійські системи й навчає українців їх використовувати.

На пресконференції лідерам чотирьох країн було поставлено запитання про те, чи допоможуть закінчити війну переговори з путіним і заклики уникати його приниження.

«Ми повинні продовжувати наш діалог і далі говорити одне з одним», - відповів Шольц, але його розкритикували колеги з країн Балтії.

«Ми вважаємо, що неможливо розмовляти з державою, яка намагається перекроїти карту у ХХІ столітті, - сказав, зокрема, президент Литви Ґітанас Науседа.

Посилаючись на застереження президента Франції Еммануеля Макрона про те, що захід не повинен «принижувати» росію, він додав: «Ми в Європі згодні з багатьох питань, але є деякі, щодо яких ми ще не дійшли згоди».

Водночас балтійські лідери висловили подяку Німеччині за надання економічної, дипломатичної та військової підтримки Україні, зокрема за відправку протитанкових ракет і боєприпасів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати