Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Херсоні урочисто проводжали своїх олімпійців

08 липня, 21:41

Сьогодні, 8 липня, на площі Свободи в Херсоні відбулися святкові проводи учасників ХХХІ літніх Олімпійських ігор в Бразилії, які представлятимуть Херсонщину в різних видах спорту. Це – вісім спортсменів: Дмитро Чумак (важка атлетика), Ірина Новожилова (легка атлетика), Анастасія Павлова (стрільба з лука), Андрій Проценко (легка атлетика), Євгенія Німченко, Дмитро Міхай, Дарина Верхогляд, Артем Морозов (усі – веслування академічне).

Привітати земляків, які представлятимуть Україну і Херсон на головних спортивних змаганнях планети, прийшли близько півтисячі городян. Друзі і колеги спортсменів, військові, представники влади, діти. На проводи змогли завітати лише Анастасія Павлова, Дмитро Міхай та Артем Морозов, адже інші олімпійці наразі знаходяться на змаганнях закордоном.

Перед відкриттям заходу кожен охочий міг залишити своє побажання олімпійцям у спеціальній книзі, яку потім передали спортсменам. Представники влади пообіцяли підтримувати учасників олімпіади і більше звертати увагу на розвиток спорту в області. Голова ОДА Андрій Гордєєв пообіцяв виділити нові квартири тим, хто привезе з Олімпіади медалі. Сьогодні ж Гордєєв вручив олімпійцям грошові премії за успішне проходження кваліфікації на Олімпіаду та, окремо, – стипендії за цьогорічні досягнення в міжнародних змаганнях.

Самі ж спортсмени обіцяли достойно представити Україну в Бразилії і просили вболівати за них під час змагань. «Ми їдемо на змагання з позитивним настроєм на боротьбу, на медалі. Олімпіада – це щось неймовірне для кожного спортсмена, кожен хоче туди потрапити, – коментує «Дню» Майстер спорту України міжнародного класу Анастасія Павлова. – У Бразилії зберуться найсильніші учасники, буде дуже важка боротьба. Перед тим уже непросто було пройти кваліфікацію, адже на 28 команд було лише 3 ліцензії. Але ми виграли ці змагання. Підготовку пройшли нормально. Морально, звичайно, непросто, але ми справимось. У стрільбі з лука сильно виступають Південна Корея і Китай. Але я думаю, що нам під силу здобути медалі».

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати