Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Китаї та Монголії виявили випадки бубонної чуми

08 липня, 13:57

У пастуха з китайського регіону Внутрішня Монголія підтвердили бубонну чуму. Раніше хворобу виявили у двох людей із Монголії. Утім Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що ситуація під контролем, і про епідемію бубонної чуми не йдеться.

Про це повідомляє BBC, передає hromadske.

Зазначається, що пастух із бубонною чумою перебуває в лікарні, його стан стабільний.

«Бубонна чума була з нами протягом століть і буде з нами завжди. Ми моніторимо кількість випадків захворювання у Китаї. Вони під контролем», — зазначила речниця ВООЗ Марґарет Гаріс.

Раніше бубонну чуму виявили у двох братів із Монголії, які до того з’їли м’ясо бабака. Після цього влада російського Алтаю тимчасово заборонила полювати на цих тварин: вони є одними з відомих розносників бубонної чуми.

Зазначимо, що в Китаї та Монголії не вперше повідомляють про виявлення бубонної чуми. Востаннє це сталося в листопаді 2019 року.

Крім того, на відміну від XIV століття, коли внаслідок епідемії бубонної чуми у світі, за оцінками, померли 50 мільйонів людей, тепер людство має ліки і знає, як запобігати її поширенню. Тому ще одна епідемія дуже малоймовірна.

Бубонна чума — найбільш поширена форма чуми. Вона починається з виникнення бубонів — опухлих лімфатичних вузлів. Хвороба здатна прогресувати і поширюватися в легені. Хворі легеневою формою можуть розносити бактерії повітряно-крапельним шляхом. Це найскладніша форма бубонної чуми, яку важко вилікувати навіть з використанням сильних антибіотиків.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати