Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЗМІ КНДР звинуватили Південну Корею у спробах підірвати перемир'я

08 серпня, 13:39
Фото: newsweek.com

КНДР у середу звинуватила Південну Корею в спробах відновити конфронтацію і підірвати примирливий настрій, збудований між двома державами.

Із таким твердженням виступила центральна газета КНДР “Нодон сінмун”, передає агентство УНН.

На думку друкованого видання, недавні військові переговори між Південною Кореєю і США, а також плани Сеула провести військову реформу — це “змова з метою конфронтації”.

“Це рівносильно провокації по відношенню до співвітчизників, які докладають найщиріші зусилля для досягнення миру і зниження напруженості. Це також йде врозріз із духом Пханмунджомскої декларації про мир, процвітання і об’єднання Корейського півострова”, — пише “Нодон сінмун”.

Видання зазначає, що Пхеньян не потерпить “конфронтаційну метушню, розлучуваності південнокорейськими мілітаристами, яка суперечить курсу на діалог, встановлення миру і поліпшення міжкорейських відносин”.

Нагадаємо, 27 квітня на історичному саміті Пхеньян і Сеул підписали Пханмунчжонську декларацію, що складається з трьох пунктів.

Відповідно до цієї декларації, Південна і Північна Кореї домовилися про припинення військових дій і денукліаризацію Корейського півострова. У ній також зафіксована домовленість про припинення будь-яких ворожих дій у відношенні один до одного і продовження активного діалогу на вищому рівні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати