Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Хабаровську тривають акції на підтримку ексгубернатора Фургала

08 серпня, 22:06

У Хабаровську відбулася ще одна хода на підтримку колишнього губернатора краю Сергія Фургала, якого звинувачують у вбивстві бізнесменів.

П'яту суботу поспіль 8 серпня жителі міста вийшли на неузгоджений з владою мітинг. За даними мерії Хабаровська, в акції взяло участь близько 2,8 тисячі осіб, передає Deutsche Welle.

Учасники зібралися на площі біля будівлі уряду краю, потім пройшлися центральними вулицями міста.

За інформацією агентства "Хабаровський край сьогодні", акція була менш масштабною, ніж попередні. Поліцейські як і досі не перешкоджали демонстрантам. Вони лише вказували, що акція є несанкціонованою і попереджали про адміністративну відповідальність. На площі, де збиралися мітингарі, також чергували медики на випадок необхідності екстреної допомоги.

Місцевий портал DVHab.ru зазначає, що акція була більш масовою, ніж минулої суботи, а мітинги "стають дедалі більш колоритними". На підтвердження цієї тези видання наводить факт, що учасники вигукували гасло "Вся влада Радам". Крім того, невідомі розкидали на дорозі листівки з екстремістськими гаслами, вказується далі.

У мерії Хабаровська повідомили, що раніше поліція склала понад 100 протоколів про адміністративні порушення під час акцій на підтримку Фургала, за рішенням суду до адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб. Учасники акцій оштрафовані в цілому більше ніж на 100 тисяч рублів.

Пікет на підтримку Сергія Фургала 8 серпня відбувся і в Южно-Сахалінську. Акція була узгодженою, організатори заявили про участь 30 осіб. Фактично учасників було більше і організатори були змушені оголосити акцію завершеною, пише інформагенція "Інтерфакс".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати