Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівська міська рада взяла нам себе зобов’язання повністю оплатити лікування травмованої в середмісті дівчини

08 листопада, 21:36

Біда з 15-річною Олесею сталася минулої суботи, 2 листопада, коли налякані феєрверками коні, запряжені в прогулянкову карету, знесли лавку у пішохідній частині проспекту Свободи, де сиділа дівчина. Як наслідок – важкий перелом нижньої кінцівки з ураженням магістральних судин, м’язового масиву гомілки і частково стегна.  

Станом на вчора потерпіла перенесла сім операцій, і про її стан лікарі говорять як про стабільно важкий. Хірурги, в тім числі – судинні, роблять все для того, аби врятувати дитині ногу. Медики звернулися до усіх небайдужих з проханням здати для дівчини кров  (перша група, резус плюс).

З огляду на те, що попереду в Олесі – тривалий курс лікування і реабілітації, виконавчий комітет міської ради сьогодні прийняв рішення про надання родині потерпілої матеріальної допомоги. Йдеться про одноразову допомогу у 50 тисяч гривень родині та  субвенцію обласному бюджету в розмірі 70 тисяч гривень «на зміцнення матеріально-технічної бази Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ», і це буде допомога «ОХМАТДИТу» у лікуванні  дівчини, яка потребує, зокрема, вартісних антибіотиків, розчинів, білкових препаратів, дренажних систем, також – великої кількості перев’язочних матеріалів.

Головний лікар Львова Володимир Зуб зазначає, що до лікування травмованої залучені всі провідні фахівці Львова, які мають досвід лікування таких (комбінованих) травм. «Стан пацієнтки важкий, але стабільний, – говорить Володимир Зуб. –  Важкість стану зумовлена важкою травмою гомілки, яка потребує щоденних перев’язок під загальним знеболенням. Шанс на врятування ноги є, і ми сподіваємося на успішне лікування. Всім необхідним пацієнтка забезпечена».

Варто додати, що у всі попередні, перед засіданням виконкому, дні ішлося про те, що місто повністю фінансово забезпечить лікування Олесі.

«Процес лікування триває, місто покриє всі видатки у зв’язку з лікуванням… Для мене важливим є здоров’я дитини, дівчина буде забезпечена всіма необхідними медикаментами та всім, що необхідно для лікування», – написав 4 листопада Львівський міський голова Андрій Садовий на своїй ФБ-сторінці після відвідин в «ОХМАТДИТі» Олесі. І додав: «Ми вимагаємо від поліції знайти тих нелюдів, які кинули петарду, бо в часи війни використовувати петарди чи салюти – це злочин».

Щодо заборони використання петард та салютів, то у Львові вже кілька разів приймали відповідні ухвали («Про тимчасову заборону використання салютів, феєрверків та піротехнічних засобів під час проведення масових заходів») – і у липні 2014-го, і у грудні 2015-го.

А віз, як мовиться, і нині там.

Далі буде?

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати