Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британія затвердила чорний список олігархів, пов'язаних з Кремлем, - ЗМІ

08 грудня, 11:04
Фото Reuters

Британська розвідка склала список найбільш близьких до президента РФ Володимира Путіна російських олігархів, на яких влада має намір чинити тиск, і які "повинні стати мішенню для британської розвідки".

Про це повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на джерела.

Список російських бізнесменів і топ-менеджерів уже був переданий і затверджений прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, пише видання.

За інформацією співрозмовників видання, в чорних список увійшли Роман Абрамович, Ігор Сєчін, Алішер Усманов, Олег Дерипаска, а також Аркадій і Борис Ротенберги.

Саме вони були визначені як люди, які мають тісні фінансові та професійні відносини з владою РФ. Вони вважаються учасниками торгів Кремля з цілої низки напрямів, в тому числі використовують свої фінансові можливості на користь РФ.

Передбачається, що влада Британії збирається обмежити зазначеним олігархам можливість ведення бізнесу, а також обмеження для пересування Європою.

Дані заходи є частиною відповіді за отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати