Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Російським суднам має бути заборонений вхід у європейські та американські порти, - Порошенко

08 грудня, 13:06
Фото: president.gov.ua

Україна діє в рамках Конвенції ООН про свободу судноплавства, а також українсько-російської угоди, де визначено спеціальний статус Керченської протоки та Азовського моря, а Росія протистоїть всьому світу, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю американському телеканалу Fox News, повідомляє сайт Глави держави.

"Я хочу донести абсолютно чітку інформацію. Українські торговельні судна, українські військово-морські сили діють відповідно до норм міжнародного права",- сказав Президент.

Він зазначив, що українські військові судна в рамках міжнародних угод не повинні були робити запит або просити будь-якої іншої форми погодження від РФ. Порошенко також наголосив, що всі російські компанії, що працюють в Керченській протоці, знаходяться у санкційних списках США та Євросоюзу і співпраця з ними є незаконною.

"У цій ситуації російським суднам має бути заборонений вхід у європейські та американські порти", - сказав Глава держави.

Він підкреслив, що Україна готова до координації дій з партнерами у цьому питанні.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати