Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Конгрес оприлюднив конституційне підґрунтя для імпічменту Трампа

08 грудня, 11:20
Фото Reuters

Представники Демократичної партії в комітеті з питань юстиції Палати представників Конгресу США оприлюднили в суботу, 7 грудня 2019 року, доповідь про конституційні та історичні підстави для імпічменту президента США Дональда Трампа.

Останнього звинувачують у тому, що він намагався чинити тиск на керівництво України з метою змусити розпочати розслідування проти Хантера Байдена, сина Джо Байдена - потенційного суперника Трампа на виборах наступного року, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

В оприлюдненому документі на 55-ти сторінках члени Демпартії перелічили ті конституційні підстави, до яких вони можуть прив'язати пункти імпічменту Трампа. У доповіді зокрема зазначається: "Імпічмент - остання конституційна відповідь президенту, котрий хибно уявляє себе монархом".

Голова комітету з питань юстиції, демократ Джеррольд Надлер наголосив, що імпічмент - єдиний шлях, аби притягнути Трампа до відповідальності за його поведінку.

"Президент Трамп зловживав своєю владою, зрадив інтересам нашої національної безпеки та завдав шкоди нашим виборам, і все це - заради власної вигоди", - заявив Надлер.

"Конституція містить лише один правовий засіб у відповідь на його протиправну поведінку - імпічмент", - додав конгресмен-демократ.

Доповідь укладено за зразком аналогічних документів, представлених 1974 та 1988 року під час розслідувань щодо імпічменту президентів Річарда Ніксона та Білла Клінтона.

Текст документу викладено у вільний доступ за цим посиланням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати