Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тисячі львів’ян вийшли на мітинг проти капітуляції України

08 грудня, 20:56
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА, «День»

Сьогодні, біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові відбувся велелюдний мітинг під гаслом «Ні капітуляції! Збережи свою Україну!».

Люди зібралися напередодні зустрічі в Нормандському  форматі, яка пройде 9 грудня, щоб донести до президента України Володимира Зеленського «червоні лінії», які не варто перетинати і оголошувати капітуляцію України.

«Завтра, 9 грудня, має відбутися зустріч в Нормандському форматі і особиста зустріч Зеленського з Путіним. Ми – українці, які вистояли майдан, які шостий рік борються проти російської агресії, які відбудовують українську державу попри опір системи та олігархів, хочемо нагадати пану президенту, що ми пильно слідкуємо за всіма діями влади та не дозволимо здати національні інтереси України та українців», - наголосили організатори акції.

Люди прийшли на мітинг лише із національними, червоно-чорними та кримсько-татарськими прапорами. Жодної партійної символіки не було. Також у руках багато хто тримав плакати із закликами не допустити капітуляцію України.

Виступати до мікрофону запрошували волонтерів, громадських діячів та народних депутатів. Усі вони заявляли, що в жодному випадку, не можна іти на поступки Росії. Бо домовленості з ворогом ні до чого доброго не приведуть. Також вони звинувачували владу у бездіяльності, та висловлювали своє припущення, що завтрашня зустріч в Нормандському форматі поверне Україні Крим та Донбас.

Також відбулося театралізоване дійство, в якому показали усю справжність стосунків між Україною та Росією. По колу люди тримали плакати із переліком подій, в яких загинула велика кількість українців через політику Росії чи СРСР. Жінка, яка уособлювала Україну, незважаючи на ці події все одно тягнулася у «дружні» обійми жінки, що уособлювала Росію. Та після обнімань, Росія просто розстріляла Україну з пістолета. Після цього багато людей запалили димові шашки із чорним димом.

На закінчення мітингу усі присутні разом виконали гімн України.

Павло Паламарчук, "День", Львів




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати