Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Microsoft випустила нову версію свого браузера

09 квітня, 17:09
Фото microsoft.com

Компанія Microsoft випустила першу офіційну версію свого браузера Edge з движком Chromium для Windows 10.

З офіційного сайту компанії можна завантажити одну з двох версій: Dev передбачає щотижневе оновлення, а Canary - щоденне, повідомляє НВ з посиланням на TechCrunch.

Компанія вперше анонсувала цей проект в грудні минулого року, і новина викликала справжній ажіотаж, враховуючи, що Microsoft відмовилася від власної розробки движка браузера на користь використання движка з відкритим вихідним кодом, який все ще перебуває під контролем Google. Таким чином, в цій ніші залишилося два ключових гравці: Google Chromium і Mozilla Gecko.

"Цей браузер (за винятком декількох багів, очікуваних для першого релізу) працює в точності, як і очікується від браузера. Добре те, що якщо ви - користувач Windows, то можете переходити на Edge як браузер за замовчуванням. На цій стадії Edge на Chromium дуже мало відрізняється від Google Chrome ", - відзначають експерти.

Microsoft також заявляє, що планує поліпшити управління вкладками і інші функції користувальницького інтерфейсу, що дозволить відрізнити браузер компанії від інших. Зараз, єдина доступна пошукова система - Bing. Це, очевидно, також зміниться в майбутніх збірках.

"Більшість помилок, з якими я зіткнувся, були незначними. Але сайт Netflix регулярно доставляв мені неприємності. Хоча всі інші відео, які я пробував, працювали просто відмінно, домашня сторінка Netflix часто гальмувала і на кілька секунд переставала відповідати. Я також провів кілька тестів , і не дивно, що Edge і остання версія Chrome мають практично однакові результати ", - зізнався журналіст TechCrunch Фредерік Лардіноіс.

Обіцянка Microsoft полягає в тому, що компанія також принесе новий Edge в Windows 7 і Windows 8, а також в Mac. На даний момент, однак, ця перша версія доступна тільки на 64-бітових версіях Windows 10. Решта версій знаходяться в розробці. Перший випуск також доступний тільки англійською мовою, і скоро з'являться локалізовані версії.

Хоча хтось може завантажити цю версію і спробувати її, Microsoft підкреслила, що якщо ви не технічний ентузіаст, новинка поки не для вас. Цей перший реліз призначений для технічної аудиторії. Однак через кілька місяців Microsoft напевно почне випуск більш повнофункціональних бета-версій, і на той час браузер, ймовірно, буде готовий для ширшої аудиторії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати