Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За минулу добу на Донбасі поранені четверо українських військових

09 травня, 09:27

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Наші воїни з метою припинення ворожих обстрілів та ліквідації загрози для життя і здоров’я військовослужбовців застосували чергові вогневі засоби. У разі повторення подібних підступних дій українські захисники завжди готові надати загарбникам адекватну й невідворотну відповідь.

Свою активність ворог учора проявляв переважно в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".
Неподалік Широкиного противник вів вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та застосовував БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17. Околиці Кам’янки російські окупанти обстріляли з 82 мм мінометів, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Поруч з населеним пунктом Мар’їнка противник використовував для обстрілів ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Авдіївки задіював великокаліберні кулемети. З настанням темряви збройні формування Російської Федерації з автоматичних станкових гранатометів здійснили обстріл позицій українських захисників неподалік населеного пункту Піски.

Об’єднані сили дали рішучу відповідь на усі вогневі провокації противника, примусивши російських найманців дотримуватись режиму припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Оріхового та Кримського ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів. Загалом окупанти на цьому напрямку випустили 27 мін 120-го калібру.

Внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовці Об'єднаних сил отримали поранення.

За даними розвідки, 8 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще двох поранили.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати