Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США та РФ обговорять контроль ядерних озброєнь

09 червня, 15:33

Спецпредставник президента США з контролю за озброєнням Маршалл Біллінгслі та заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков проведуть 22 червня у Відні переговори щодо контролю ядерних озброєнь.

Відповідну інформацію про новий раунд американсько-російських переговорів поширило агентство Bloomberg та підтвердило МЗС РФ, повідомляє Укрінформ.

"Як заявили у Держдепартаменті, США та Росія направлять 22 червня до Відня високопоставлених чиновників для нового раунду переговорів щодо контролю над озброєнням", - йдеться у повідомленні американського агентства від 8 червня.

За інформацією Bloomberg , Вашингтон не виключає, що на переговорах у Відні буде обговорюватися можливість продовження Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь Американську делегацію очолить Спецпредставник президента США з контролю за озброєнням Маршалл Біллінгслі, російську – заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. При цьому, агентство вказує на те, що адміністрація США запросила і Китай до переговорів у Відні, оскільки вважає, що КНР має стати членом нового Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Свою участь на чолі російської делегації на переговорах з американцями 22 червня у Відні підтвердив 9 червня заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков. За його словами, двосторонні консультації в австрійській столиці стосуватимуться теми "стратегічної стабільності".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати