Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Учасники ТКГ домовилися про інспекцію в районі селища Шуми за участю ОБСЄ, - Офіс Президента

09 вересня, 16:22

Учасники консультацій Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про спільну інспекцію в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на Офіс Президента.

"Українська сторона забезпечить питання логістики та гарантії безпеки всім учасникам інспекції", - повідомляє прес-служба ОП України за підсумками позачергового засідання ТКГ у форматі відеоконференції, яке відбулося з метою недопущення зриву режиму повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі.

В ОП зазначили, що ОБСЄ укотре підтвердила безпідставність будь-яких звинувачень на адресу Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми в період із 5 липня до 2 вересня.

"Це факт викладений у нашому звіті від 5 вересня цього року", - наголосив голова СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що сьогоднішній день дає надію на виконання режиму припинення вогню і надалі всіма сторонами.

"З цією метою українська сторона буде задіювати будь-які механізми як у рамках ТКГ, так і у рамках "нормандського формату", які дадуть змогу зберегти життя українських військовослужбовців та мирного населення. Ми залишаємося повністю відданими мирному процесу та виконанню досягнутих домовленостей", - наголосив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати