Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Херсонська міська рада просить Зеленського і Разумкова не допустити капітуляції

09 жовтня, 10:25
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, «День»

8 жовтня, під час позачергової сесії Херсонської міської ради, депутати ухвалили звернення до Президента України Володимира Зеленського та голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо недопущення капітуляції України у російсько-українській війні.

Ініційоване фракцією ВО «Свобода» звернення підтримали 28 депутатів міської ради. 6 – утрималися.

«Депутати Херсонської міської ради виступають категорично проти плану реалізувати так звану формулу Штайнмаєра, за якою, відповідно до «Мінських угод», запроваджується особливий статус Донбасу...», – йдеться у зверненні.

«Введення в дію закону про особливий статус Донбасу – однозначний сигнал усім антиукраїнським силам в інших областях, що зброєю можна домогтися для себе «особливого статусу» і диктувати Україні свою волю. Це однозначний сигнал світові, що про долю України треба говорити з Москвою, а не з Києвом. Це прямий шлях до остаточної дезінтеграції України, це продовження війни на покоління й покоління з метою знищення нашої держави», – вважають депутати.

У тексті звернення також міститься низка вимог. Зокрема: не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіям ні за т. зв. «формулою Штайнмаєра», ні шляхом внесення змін до законодавства України; Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортизації всього населення; розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з РФ та інші.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати