Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінницькому національному технічному університеті відкриють Інститут Конфуція

09 жовтня, 11:43
Фото – прес-служби ВНТУ

З такою ініціативою виступив Технологічний університет міста Ланьчжоу, який два роки тому ініціював співпрацю з вінницьким політехом. Остаточні домовленості про відкриття нового відділення були досягнуті під час візиту ректора вишу Володимира Грабка до штаб-квартири Інституту Конфуція, яка розташована в Пекіні (КНР).

За його словами, китайська сторона влаштувала для вінничан справжню співбесіду, яка тривала протягом двох годин. Переговори завершилися успішно. Тому тепер керівництво штаб-квартири Інституту Конфуція готує всі необхідні документи для подальшої практичної реалізації задуму.

«Вінницький національний технічний університет уклав угоду про співпрацю з Технологічним університетом Ланьчжоу наприкінці 2017 року. Крім двосторонніх обмінів та наукової взаємодії вона передбачала створення у ВНТУ Інституту Конфуція, – розповідає Володимир Грабко. – Тепер ця ініціатива перейшла у практичну площину. Китайські партнери оцінили наші високі наміри і погодилися на відкриття такої поважної установи у стінах нашого університету».

Ректор додав, що під час візиту він мав нагоду поспілкуватися з президентом Технологічного університету та представника інших університетів Китаю, Тайваню, Великої Британії, котрі прибули для святкування 100 річниці з дня заснування технологічного університету в Ланьчжоу. Відбулася також робоча зустріч з представниками ЮНЕСКО щодо направлення до ВНТУ молоді з Китаю на засадах грантової підтримки.

До слова, Інститут Конфуція – це система науково-навчальних закладів для популяризації китайської мови, культури та мистецтва. У 2019 році по всьому світі працює 530 його відділень, а в Україні при шести університетах було відкрито Інститут Конфуція. ВНТУ стане сьомим українським університетом, який популяризуватиме китайську культуру. Наразі в університеті вже діють курси з вивчення китайської мови, але Інститут Конфуція має піднести їх на якісно новий рівень.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото – прес-служби ВНТУ

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати