Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Білі сигнальні ракети з обох сторін між Богданівкою та Петрівським дали старт розведенню

09 листопада, 22:22
Фото: mil.gov.ua

Сьогодні, 9 листопада, на Донеччині вздовж лінії розмежування між населеними пунктами Богданівка та Петрівське було розпочато двосторонній процес розведення сил та засобів.

Як наголосив заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар, розведення військ на цій ділянці необхідне для того, щоб українські військові та ворог фізично не бачили один одного, передає прес-служба Міністерства оборони України на офіційному сайті.

"До сьогодні сторони знаходилися на відстані 1000–1200 метрів. Зараз, загальна відстань між ними стала близько трьох кілометрів. Але, я наголошую, що підрозділи Збройних Сил України не залишили жодного населеного пункту, не здали ворогу жодного клаптика української землі. То ж головна мета даного заходу - створення безпечної зони довжиною кілька кілометрів для забезпечення гарантованої безпеки українських військовослужбовців", - підкреслив генерал-майор Богдан Бондар.

Рівно о дванадцятій, сигнали білих ракет з обох сторін підтвердили готовність підрозділів. Повторні сигнали зеленими ракетами про готовність до розведення з боку незаконних збройних формувань Російської федерації та української сторони підтвердили співробітники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та військовослужбовці зі спостережних постів на передовій. Вже о 12.20 було розпочато практичне розведення сторін.

Зазначимо, що розведення буде відбуватися протягом трьох діб. З української сторони відведенню підлягають 42 військовослужбовці Збройних Сил України, три бойові броньовані машини та 48 одиниць стрілецької зброї.

"Ще протягом місяця, в межах визначеної ділянки території, буде здійснюватися пошук і знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та об’єктів військового призначення", - розповів заступник командувача Об’єднаних сил.

Однак, як зазначив генерал-майор Богдан Бондар, у 2016 році на цій ділянці фронту вже відбувався процес відведення. Проте, згодом, противник продовжив рухатися вперед та здійснював потужні обстріли позицій українських військових. Саме тому українська сторона знову зайняла ці позиції.

Генерал-майор Богдан Бондар також зазначив, що зважаючи на наявний в українських захисників досвід, в разі повторення подібної ситуації та здійснення ворогом провокацій, військовослужбовці ЗС України готові негайно повернутися назад.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати