Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Епіфаній розповів про значення Великого посту

10 березня, 19:51
Фото: bbc.com

Сьогодні Предстоятель Української Православної Церкви (ПЦУ) Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі м. Києва. Напередодні, в суботу, він відслужив Всенічне бдіння, під час якого розкрив суть та значення посту.

Про це повідомляє прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

“Із завтрашнього дня ми розпочинаємо подвиг Великого Посту, подвиг покаяння, молитви та відродження. З чого почати піст і як зробити це діло корисним для спасіння? Церква в Євангельському читанні дає нам вказівки та пропонує свої настанови для очищення”, — зазначив митрополит Епіфаній.

За його словами, піст повинен розпочатися з прощення людям їхніх провин — варто простити ближнім всі образи й просити у них прощення за провини перед ними.

“...якщо ми хочемо жити з Богом у Його Царстві, то повинні знати, що Царство Небесне — це царство миру, любові, милосердя, смирення, лагідності й довготерпіння”, — сказав Блаженнійший владика.

Також митрополит Епіфаній наголосив на правильному дотримуванні посту, який полягає не лише в очищенні фізичного тіла, але й очищенні душі: “Яка користь людині, яка стримується від їжі тілесної, а своїм гнівом поїдає душі і серця своїх ближніх? Саме тому покаяння повинне розпочинатися з розуміння своєї гріховності і її згубних наслідків”, — наголосив Предстоятель Православної Церкви України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати