Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«У Маріуполі діють не місцеві підбурювачі», – бійці спецпідрозділу «Азов»

10 травня, 15:21

За словами українських бійців з батальйону спецпризначення МВС «Азов», які брали участь в подіях в Маріуполі,  «активних сепаратистів на весь Маріуполь дуже мало». «Людей, які мають такі радикальні переконання проти України, не хочуть жити в Україні – небагато серед маріупольців. Більшість населення – проукраїнська, але вона дуже залякана. Сепаратисти ж там не гребують нічим. Людей вивозять, ламають руки-ноги, палять автомобілі, погрожують сім’ям… Тому більшість людей мовчить. Натомість дуже активні диверсійні групи, які приходять у Маріуполь зі сторони Луганська чи Донецька», – розповіли «Дню» бійці спецпідрозділу  МВС «Азов».

За словами бійців, підбурювачі у Маріуполі – не лише місцеві. Але і ті,  й ті отримують гроші за свою роботу. «Все виглядає приблизно таким чином. Є певний керівник усім цим, який приїхав із Росії. Сам він нікуди не лізе. Є людина, наприклад, яка постійно керує діями, так званого, народного мера Губарєва. Він із ним постійно перебуває. Але намагається ніколи не потрапляти на відеокамери. Через нього йдуть гроші і команди до дій. А далі вже є мережа залучених. Як правило, це – кримінал або ж безпринципні «бізнесмени». І вже ці люди наймають підбурювачів, які працюють у натовпі. На відеоматеріалах чітко видно, що на обличчях цих людей немає емоцій Ви не побачите ні обурення, ні гніву, ні ненависті до нас… Вони стоять абсолютно спокійні. І час від часу кричать якісь образливі і нецензурні вигуки. Хвилину покричали, і знову відпочивають. Видно, що просто відпрацьовують гроші», – пояснюють бійці спецпідрозділу «Азов».

Нагадаємо, напередодні, 7 травня, неподалік селища Мангуш, що за 18 км на захід від міста Маріуполь, був обстріляний сепаратистами батальйону спеціального призначення Міністерства внутрішніх справ «Азов». Українські правоохоронці дали рішучу відсіч нападникам: кулеметник був вбитий, ще трьох нападників поранено. Також бійцям «Азову» вдалось взяти в полон чоловіка, який називає себе «міністром оборони» так званої Донецької народної республіки – Ігоря Какідзянова.

Детальніше про цю сутичку та про те, що відбувається на сході очима українських військових читайте в ексклюзивному матеріалі «Дня»  –  «На сході України – війна. Справжня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати