Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої

10 травня, 22:12

Суд на два місяці залишив під вартою Ігоря Редькіна, підозрюваного у вбивстві громадської активістки, учасниці АТО Аміни Окуєвої.

Про це Нromadske повідомляє з посиланням на слідчого у справі й адвоката підозрюваного Юрія Реуса.

"Вислухавши усі сторони, суд залишив Редькіна під вартою. Захист планує оскаржити це рішення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторона обвинувачення просила залишити в силі запобіжний захід, наголошуючи на ризиках втечі, тиску на інших фігурантів та свідків, знищення або спотворення речових доказів, а також наголошувала на тому, що слідство не встановило усіх можливо причетних людей до скоєння вбивства, зокрема — ще двох, чиї ДНК виявили на зброї.

Натомість адвокати просили обрати більш м’який запобіжний захід Редькіну, наголошуючи на тому, що нові докази причетності їхнього підзахисного до злочину відсутні, а експертизу щодо ДНК на зброї вони вважають сумнівною.

Сам Ігор Редькін називає підозру безпідставною.

Як повідомлялося, 12 січня, прокуратура Київщини заявила про затримання підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що йдеться про групу кілерів, які обґрунтовано підозрюються у низці вбивств, в тому числі й Окуєвої. За його словами, ДНК затриманого збігається з ДНК на зброї, кинутій на місці злочину.

За даними слідства, 56-річний Ігор Редькін, уродженець міста Каспійськ Республіки Дагестан (РФ), організував злочинну групу, яка скоїла три замовні вбивства: директора компанії «Caparol Україна» Павла Зможного у вересні 2016 року, керівника відділу реклами КП «Київський метрополітен» Павла Миленького у 2019 році та ветерана АТО Аміни Окуєвої 30 жовтня 2017 року.

14 січня 2020 р. Святошинський районний суд Києва ухвалив узяти Редькіна під варту на два місяці без права внесення застави.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати