Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пластичні хірурги з Німеччини оперуватимуть дітей у Львові

10 червня, 11:02
Фото з відкритих джерел.

Відомий пластичний хірург з Німеччини Клаус Екснер цього року вже вдруге приїде до Львова зі своєю дружиною – також пластичним хірургом Б’янкою Байкан-Екснер, аби упродовж шести днів – з 12 по 18 червня – консультувати дітей зі всієї України зі складними вродженими і набутими вадами та спільно з львівськими хірургами виконати близько 20 пластичних реконструктивних втручань. За словами завідувача опікового центру 8-ої клінічної лікарні, де працюватиме подружжя  Екснерів, Василя Савчина, німецькі хірурги також навчатимуть наших лікарів, адже у світовій пластичній хірургії є чимало новітніх методик, які львівським лікарям потрібно переймати, щоби і в Україні, і у Львові якомога більше пацієнтів отримали допомогу за сучасними технологіями.

Востаннє Клаус Екснер перебував у Львові у грудні 2016-го. Тоді  львівські та німецькі хірурги спільно прооперували 18 діточок та проконсультували понад 50 маленьких і дорослих пацієнтів.

«За весь період співпраці з львівськими медиками Клаус Екснер оглянув понад 300 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раньовими дефектами, та прооперував 130 хворих,  – розповідає начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб. – Окрім того, під час останнього візиту німецькі хірурги спільно з львівськими лікарями провели унікальну операцію з протезування вуха, коли вушну раковину було сформовано з хряща самого пацієнта».

Варто зазначити, що Клаус Екснер вперше приїхав до Львова п’ять років тому – під час футбольного чемпіонату «Євро-2012». Тоді хірург упродовж тижня безкоштовно оперував діток у межах доброчинної ініціативи німецьких уболівальників «BigShoe».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати