Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині до нового навчального року відкриють три школи і ліцей

10 липня, 17:05
На фото: нова школа села Михайлівка Гайсинського району

У нових школах розпочнуть новий навчальний рік учні трьох сіл Вінницької області. 1 вересня новозбудовані школи урочисто відкриють у Зведенівці Шаргородського, Михайлівці Гайсинського та Сосонці Вінницького районів. Усі об’єкти були довгобудами. Зводити їх почали ще 20–30 років тому. Але через брак коштів роботи тривали не довго. Тільки завдяки фінансовій децентралізації у місцевих бюджетах з’явилися кошти. І будівництво вдалося завершити. Окрім цього, у новому навчальному році на базі Вінницького технічного університету запрацює Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. На придбання сучасного обладнання для нового закладу з обласного бюджету вже виділили 1,5 мільйонів гривень, організація навчально-виховного процесу склала 5 мільйонів гривень. У закладі навчатимуться учні 8, 9, 10, 11 класів з різних районів області.

«Згадайте, Ломоносова знайшли у «глибинці» і завдяки цьому світ отримав видатного вченого. Ми також хочемо дати можливість талановитим дітям із сіл отримати якісну освіту. Не у всіх районах є школи з поглибленим вивченням математики, через це ми позбавляємо дітей шансу займатися цією наукою. Новостворений ліцей дозволить виправити ситуацію. Усі учні 8, 9, 10, 11 класів матимуть можливість вступити до нього на конкурсній основі. Ліцеїсти будуть на повному утримання. З обласного бюджету виділятимуться кошти на їхнє проживання, харчування та навчання. Батьки нічого не оплачуватимуть», – запевняє головний освітянин Вінниччини Володимир Буняк.

Він додає, що заклад створить конкуренцію і між дітьми, які хочуть здобути знання, і між закладами з поглибленим вивченням математичних наук. По-друге, діти зі шкільної лави отримають можливість не лише навчатися, але й практикувати свої навички в університетських лабораторіях. У перший рік роботи новостворений заклад прийме до 250 школярів.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото надано автором

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати