Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Точна відповідь": Військові країн НАТО вчитимуться протистояти зброї масового знищення

10 липня, 10:12
Фото Reuters

Близько десяти країн-членів НАТО візьмуть участь у військових навчаннях щодо дій у випадку радіологічного, хімічного, біологічного чи ядерного забруднення. Як повідомили у міністерстві оборони Канади, навчання "Точна відповідь" проходитимуть на військовій базі у провінції Альберта з 9 по 27 липня, передає "Укрінформ".

"Ці щорічні навчання НАТО дають змогу Збройним силам Канади разом із учасниками з різних країн-союзників та партнерів НАТО взяти участь у тренуванні з хімічної, біологічної, радіологічної та ядерної оборони у багатонаціональному оточенні", - пояснили у Міноборони.

У відомстві пояснили, що країни-учасники "перевірять свої навички та підвищать сумісність у реалістичному середовищі".

"Тренування також дадуть спеціалістам знання та досвід, необхідні для ефективного реагування та національні та міжнародні події, пов’язані із хімічним, біологічним, радіологічним та ядерним забрудненням", - зазначили у міністерстві.

Раніше у березні генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО слід збільшити оборонний потенціал і підвищити готовність до активних дій у зв'язку зі зростаючою агресією і непередбачуванісю РФ. Він зазначив, що існує небезпека, що Росія поступово стане рухатися в бік застосування ядерної зброї.  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати