Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ізраїль та "ХАМАС" домовились про перемир'я, - ЗМІ

10 серпня, 10:21
Фото Reuters

Ізраїль та ісламське угрупування "ХАМАС", яке контролює Сектор Газа, домовились про перемир'я. Про це повідомляє Reuters із посиланням на два палестинські офіційні джерела.

Зазначається, що угоду про режим припинення вогню було досягнуто під час переговорів, які проводилися при підтримці Єгипту. Перемир'я набирає чинності о 23:45 за місцевим часом.

Водночас офіційні джерела Ізраїлю поки не коментували дану ситуацію. Ізраїльска преса повідомляє, що така інформація почала з'являтися після того, як ізраїльські сили оборони повідомили про зменшення шансів проведення масштабної операції на території сектору Газа.

В Єгипті заявили, що вони працюють із протиборчими сторонами для запобігання ескалації конфлікту в регіоні. Каїр підтримує зв'язок з обома сторонами конфлікту, щоб відновити спокій і не допустити спалахів насильства.

Нагадаємо, 9 серпня Армія оборони Ізраїлю заявила про те, що з сектора Гази по Ізраїлю запустили близько 150 ракет, з них 25 були перехоплені системою ППО "Залізний купол". У відповідь на ці напади ізраїльська армія заявила, що за ніч знищила 12 точок "ХАМАСу" в секторі Газа, у тому числі завод з виробництва зброї.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати