Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львів’яни вийшли на підтримку протестуючих в Білорусі

10 серпня, 21:51

Кілька десятків активістів прийшли сьогодні на акцію «Жыве Беларусь!» у Львові. Проходила вона під консульством Білорусі.

Основний посил людей був висловити свою підтримку тим, хто насмілився вийти протестом проти влади Олександра Лукашенка в Білорусі. Тому в багатьох людей були білоруські та українські прапори. Також активісти мали плакати із написами про підтримку білорусів.

«Існують базові цінності. Вони первинні та визначальні - свобода, суверенітет особистості, влада, як представництво народу. Їхня оцінка не може залежати від симпатії чи антипатії до протестувальників. Те, що відбувається у Білорусі - неприпустимо. Неприпустимо, починаючи зі зняття з виборів та ув’язнення кандидатів в СІЗО. Вчора, судячи за всіма ознаками, відбулись просто масові фальсифікації на виборах. А вночі - неправомірне застосування сили до мітингуючих. Вже є жертви і багато постраждалих», - зазначили організатори акції.

За їх словами, саме це зараз найголовніше. Це ті речі, проти яких стояли два Майдани. І саме це повинно визначати наше відношення та нашу позицію.

«На жаль, ми не можемо чимось конкретним допомогти білорусам у їхній боротьбі. Але ми можемо вийти та виразити свою підтримку протестувальникам та побажати їм успіху в боротьбі за свій вибір та свою свободу», - додали вони.

Також на акції були присутні і кілька білорусів. Вони висловили подяку присутнім за цю підтримку.

Павло Паламарчук, "День", Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати