Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наразі на лікуванні перебувають 40 співробітників МВС і понад 50 учасників акцій протесту, загиблих немає, - МОЗ Білорусі

10 серпня, 20:21

Міністр охорони здоров'я Білорусі Володимир Каранік заявив, що нині на лікуванні у лікарнях перебувають десятки співробітників МВС та учасників акцій протесту.

"Наразі на лікуванні перебувають близько 40 співробітників МВС і понад 50 учасників вуличних акцій. Стан усіх оцінюється як стабільний. Загиблих немає", - сказав Каранік, слова якого наводить держагентство "БелТА".

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента, на яких, за попередніми даними ЦВК республіки, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

Увечері в Мінську та інших містах Білорусі розпочалися несанкціоновані акції протесту незгодних із такими результатами і сутички протестувальників зі співробітниками силових структур, які тривали до глибокої ночі. Під час акцій протесту постраждали 39 співробітників правоохоронних органів і більше ніж 50 цивільних осіб, повідомили в МВС республіки.

За участь у несанкціонованих акціях було затримано майже 3 тис. осіб, акції відбулися в 33 населених пунктах республіки.

Уранці в понеділок, 10 серпня, Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні провадження за фактами масових заворушень і насильства щодо міліції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати