Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську виявився живим побитий чоловік, якого уночі вивантажив з автозаку ОМОН

10 серпня, 17:45

Білоруський протестувальник, якого в ніч з 9 на 10 серпня ОМОН витягнув лежати на траві з автозаку живий. Його звати Євген Заїчкін.

Про це повідомляє "Радыё Свабода".

Заїчкіна вважали загиблим від побиття спецпризначенцями в ніч з 9 на 10 серпня.

"Фотографії, ймовірно, були зроблені в той момент, коли мене із автозаку переносили до карети швидкої допомоги. Мені стало погано в автозаку, я знепритомнів. Я так зрозумів, що швидка допомога не могла підʼїхати, тому мене поклали на землю, а лікарі вже добиралися до мене", - прокоментував протестувальник Заїчкін.

Чоловік розповів, що на ньому була біла футболка, але при затриманні її розірвали.

Заїчкін відзначив, що затримання сталося раптово.

"Ми рухалися в бік Стели (Стела "Місто-герой Мінськ", - Ред). Якоїсь миті зупинився білий автобус, звідки вискочили 5-6 людей, може й більше, у чорному одязі з написом "ОМОН". Вони напали на нас і почали заштовхувати в машину. Я коли побачив, що вони біжать, то зрозумів, що це за нами. Я встав навколішки, простягнув руки, щоб показати, що в мене нічого нема. Але їх це не зупинило", - пояснив Євген Заїчкін.

Після затримання Заїчкіна побили кийками.

"Лікарі сказали, що був струс мозку, але переломів нема. Втратив багато крові. Я був увесь в крові в автозаку, мені дали вату, вона засохла, прилипла до мого одягу", додав чоловік.

Він усю ніч пролежав у лікарні. Зранку до нього прийшов міліціонер, але протестувальник вирішив не фіксувати побої, пояснивши, що "скаржитися просто безглуздо".

"Болить голова, від ударів болить все тіло, синці", - розповів про свій теперішній стан Заічкін.

У палаті він лежав ще з один постраждалим під час сутичок з ОМОНом, в якого була розбита голова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати