Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Участь РФ у сирійській війні лише посилює страждання сирійського народу, - Картер

10 грудня, 14:49
Фото Reuters

Міністр оборони США Ештон Картер вважає, що участь Росії у воєнному конфлікті в Сирії "лише розпалила громадянську війну та подовжила страждання сирійського народу".

Про це він заявив на конференції з питань безпеки Близького Сходу в Бахрейні, повідомляє в суботу, 10 грудня, агенція Reuters.

За словами Картера, для боротьби з "Ісламської державою" (ІД) США направлять до Сирії ще 200 військовослужбовців. Глава Пентагону додав, що це має допомогти курдським та арабським загонам відбити в бойовиків Ракку.

"Ці унікальні фахівці приєднаються до 300 представників американських сил спеціальних операцій, які вже перебувають у Сирії, щоб продовжувати організовувати, тренувати, надавати оснащення та іншим чином допомагати здібним, мотивованим місцевим силам боротися з ІД", - сказав Картер у зверненні до учасників конференції, слова якого наводить AP.

Як відомо, зіткнення між силами сирійського режиму та повстанцями в Алеппо не припинялися, незважаючи на заяву Росії про припинення вогню в місті.

Нагадаємо, Європейський Союз найближчим часом має намір розширити список санкцій щодо сирійських фізичних і юридичних осіб через воєнні дії в Алеппо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати