Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні успішно відбулося близько 400 аукціонів малої приватизації

10 грудня, 16:30
Фото з відкритих джерел

З операторами торгової системи ProZorro Фонд держмайна підписав договір в середині літа, завдяки чому почалася мала приватизація. Перші продажі стартували на початку осені. Початкова вартість підприємств, що виставляються на е-торги для приватизації, в майбутньому зросте втричі, заявив раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про перші результати малої приватизації в інтерв’ю UATV розповіла керівниця Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі.

“Ми підключилися до програми ProZorro для просування програми, для приватизації і оренди держустанов, також ми допомагаємо в просуванні цієї системи, щоб вона мала активний діалог з органами місцевого самоврядування для динамічного просування”, – розповіла Ека Ткешелашвілі і додала, що з командою ProZorro. Продажі дуже легко працювати, так як це професійні та компетентні люди.

Вона наголосила, що малу приватизацію в першу чергу запустили для зниження корупційних ризиків. Також Ткешелашвілі пояснила, що об’єкти приватизації це часто – проблемні будівлі, які не включені в економічну активність і виступають баластом для влади.

“Зараз активізується процес збирання інформації про такі об’єкти, щоб вони вливалися в економічну активність і почали приносити дохід, створювали нові робочі місця, стали об’єктами розвитку малого бізнесу”, – говорить Ека Ткешелашвілі.

Керівниця Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні також додала, що вся ця активність позначається на розвитку того соціуму, де відбувається продаж об’єктів малої приватизації.

“Близько 400 аукціонів вже успішно завершилися, від цього держава отримала кілька сотень мільйонів гривень. Крім державного бюджету, гроші також отримує і місцева влада”, – розповіла Ека Ткешелашвілі.

Гостя студії прогнозує, що система буде активно розвиватися в прискореному темпі, а довіра до неї буде розширюватися і в приватному секторі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати