Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленська ініціює приєднання України до "Партнерства заради миру Біарріц"

10 грудня, 11:19
Фото: president.gov.ua

Дружина президента України Олена Зеленська ініціювала приєднання країни до міжнародної організації "Партнерство Біарріц", метою якої є впровадження прогресивних законодавчих рамок щодо гендерної рівності.

"Я ініціюю приєднання України до міжнародного "Партнерства заради миру Біарріц" і звертаюся із закликом до президента і Кабінету Міністрів. Координатор робочої групи підготує лист на ім'я президента з проханням уповноважити віце-прем'єр-міністра з питань євроінтеграції Дмитра Кулебу здійснити процес приєднання", - заявила Зеленська у вівторок під час своєї вступної промови на Третьому українському жіночому конгресі, передає Інтерфакс-Україна.

Перша леді зазначає, що вже 17 грудня в Парижі в рамках робочого візиту Дмитро Кулеба передасть лист, в якому буде задекларовано бажання України приєднатися до "Партнерства заради миру Біарріц", особисто міністру з питань гендерної політики Франції.

"Після цього вже в Україні відповідні органи розроблять план дій і конкретних обов'язків нашої держави в рамках підтримки приєднання. Я переконана, що в України є всі можливості й права бути поруч зі світовими лідерами в боротьбі за гендерну рівність", - додала Зеленська.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати