Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницькі музейники влаштують закоханим історично-романтичний інтерактив

11 лютого, 15:47

У День закоханих Вінницький обласний краєзнавчий музей проведе інтерактивну екскурсію «Мусейон – дім, де живе кохання». Гіди розповідатимуть про історії кохання визначних постатей Вінниччини, які переплетені пристрастями, плітками і легендами. Одна з них, наприклад, про славетного угорського композитора і піаніста-віртуоза Ференца Ліста і подільської аристократки Кароліни Вітгенштейн. Їхні почуття не визнавали жодних суспільних догм і пережили роки, не втративши своєї сили та жаги. Родзинками романтично-історичного вечора стануть квіткові любовні передбачення, ворожіння та пункт виконання мрій й бажань з «музейною гарантією».

«На відвідувачів чекатиме спеціальний гість – богиня Флора. Вона познайомить з легендами про кохання, розповість, яка рослина може принести сімейне щастя та сприятиме поверненню пристрасті, а яка є символом вічного кохання. Не обійдеться на чарівному вечорі і без знахарки-ворожки, яка повідає свої таємні знання про кохання. А поважна господиня розповість про що б ви думали? Про афродизіаки, – інтригує заступниця директора музею Світлана Шароварська. – Сюрприз слід очікувати і від наших археологів. Вони познайомлять відвідувачів із Змієм-спокусником. Цей моторошний символ спостерігає за нами з різних предметів давнини: трипільської кераміки, зброї епохи бронзи, середньовічних прикрас… Подивимось, чи гідно подолають закохані зустріч із ним».

Назву «Мусейон – дім, де живе кохання» для інтерактивної екскурсії співробітники закладу обрали не випадково, адже музей походить від давньогрецького Мусейон (τὸ Μουσεῖον) – «дім Муз». У давній Греції музи були покровительками мистецтва і наук, вони дарували поштовх до творчості. Саме тому у вечір на Святого Валентина вінницький Мусейон буде домом історій про кохання, які оживуть.

Щоб потрапити на екскурсію потрібно попередньо зареєструватися. Вхідний квиток для дітей та студентів коштує 40 грн, дорослих – 50 грн (з урахуванням екскурсійного обслуговування та фотографування). Екскурсії проводитимуть 14 лютого з 17 по 24 годину. Детальніше про подію на сторінці музею у Facebook: https://www.facebook.com/vinnytsiamuseum/

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати