Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екс-президента Сербії і Чорногорії засудили за корупцію

11 березня, 10:01
Фото: cdm.me

Колишнього президента Сербії і Чорногорії Светозара Маровича у п'ятницю, 10 березня, засудили до майже 3 років ув'язнення за корупцію. Про це повідомляє державний телеканал країни RTCG, передає DW.

Окрім того, колишньому високопосадовцю доведеться повернути державі 1,2 мільйона євро.

Марович зізнався у своїх злочинах, зокрема в тому, що зловживав посадою заради отримання вигоди очолюваним ним кримінальним угрупуванням, яке займалося оборудками з нерухомістю в Будві, одному з найбільших курортних центрі Адріатичного моря.

Хоча Чорногорія має високий рівень корупції, Марович - перший високопосадовець, який потрапить за цей злочин до в'язниці, пише інформагенція dpa. Зазвичай обвинувачені в корупції посадовці або користуються заступництвом власних партій, або затягують розгляд справи, допоки їх не можна буде притягти до відповідальності за строком давності злочинів.

Засудження Маровича стало ударом по правлячій Демократичній партії соціалістів Чорногорії та прем'єр-міністру Міло Джукановичу. Останній сам постійно опиняється в центрі корупційних скандалів, які також стосуються оборудок із нерухомістю та будівництвом. Окрім того, за даними dpa, в Італії Джукановича підозрюють в організації мережі збуту контрабандних цигарок.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва призначив розгляд скарги на запобіжний захід тимчасово відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова на 13 березня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати