Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Франції провели акцію на підтримку українських політв’язнів

11 квітня, 22:27
Фото РБК-Україна

У Парижі площі Республіки 11 квітня українські студенти провели акцію на підтримку режисера Олега Сенцова та всіх українських політв’язнів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Студенти показали перфоменс - облаштували повноцінний знімальний майданчик, розпочали зйомку, асистент режисера вийшла до камери, підняла "хлопавку" і все завмерло.

"Всі учасники акції у двохвилинному "фрізі" продемонстрували - митець не може бути терористом. Без митця процес зупиняється. Тим самим ми закликаємо владу Франції допомогти повернути Олега Сенцова і решту політв’язнів на свої місця", - заявив Нікіта Мєкєнзін, головний організатор акції.

Зокрема, депутат Національної Асамблеї Франції Ніколя Тюркуа зазначив, що українських політв'язнів необхідно звільнити.

"Я прийшов сюди, бо добре обізнаний у проблемах між Росією та Україною. Дуже важливо знайти рішення для цих двох країн. І це символічно, що молоді люди можуть знайти таке рішення і боротися за політичного в’язня. Час зупинитися і звільнити політичних в’язнів - таких як Олег Сенцов. Це важливо і для мене, бо, як представник Європи, я розумію, що у нас спільне коріння і ми маємо це зупинити", - сказав після акції депутат Тюркуа.

Зазначимо, що організатори перфоменсу - Українська академія лідерства за підтримки української діаспори.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати