Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

7 з 13 київських муніципальних пляжів отримали відзнаку "Блакитний прапор"

11 червня, 10:22
Фото з архіву "Дня"

У поточному купальному сезоні 7 з 13 київських муніципальних пляжів отримали відзнаку "Блакитний прапор" – міжнародний екологічний сертифікат, символ сталого розвитку, який видають на підставі рішення незалежного міжнародного журі. Про це повідомляє "112 Україна".

"Столиця готова до пляжного сезону. Цьогоріч 13 муніципальних пляжів, 17 зон відпочинку, 25 пунктів безпеки облаштовано на пляжах, і 150 лайфгардів будуть стежити за безпекою і порядком. Сім пляжів претендували на міжнародну екологічну відзнаку, сертифікат, який має назву "Блакитний прапор", і усі сім їх отримали", - розповіла кореспондент.

За її даними, першими "Блакитний прапор" отримали пляжі "Дитячий", "Золотий", "Пуща-Водиця", а лише кілька днів тому свої відзнаки отримали "Венеція", "Молодіжний", "Галера" та "Веселка".

"Зони відпочинку і пляжі – різні речі: на пляжах можна заходити у воду, а в зонах відпочинку спеціалісти не рекомендують. У Дніпровському районі найбільше пляжів – 9, Оболонський і Деснянський район є наступними в рейтингу, а в Дарницькому, Святошинському, Подільському та Солом’янському районах є зони відпочинку", - підсумувала кореспондент.

Нагадаємо, торік у Києві відзнаку "Блакитний прапор" отримали три пляжі – "Дитячий", "Золотий" і "Пуща-Водиця".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати