Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Луценко ліквідував 4 структурних підрозділи Генпрокуратури

11 липня, 21:26
Фото з архіву "Дня"

Генеральний прокурор України Юрій Луценко своїм наказом ліквідував чотири самостійних структурних підрозділи Генпрокуратури, серед яких департамент спеціальних розслідувань, і створив два управління, зокрема однойменне.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури на офіційному сайті.

Ю.Луценко 11 липня підписав наказ про організаційні зміни в структурі і штатному розкладі Генпрокуратури, мета яких - розмежувати досудове розслідування і процесуальне керівництво.

"Ліквідовано чотири самостійних структурних підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: департамент розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; департамент спеціальних розслідувань; управління розслідування злочинів, пов'язаних зі злочинними організаціями; управління процесуального керівництва в кримінальних провадженннях слідчих управління із розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями" , - йдеться в повідомленні.

Замість цього, як наголошують у прес-службі, у структурі Генпрокуратури створені: управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ з тієї ж штатною чисельністю, що і однойменне управління в складі колишнього департаменту спеціальних розслідувань.

А відділ процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих управління спецрозслідування внесено як окремий підрозділ до департаменту процесуального керівництва в кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань (ДБР).

Крім того, як інформують у відомстві, на базі двох самостійних ліквідованих структурних підрозділів створено два нових управління в складі Головного слідчого управління Генпрокуратури: управління розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та управління розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати