Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Луцьку готують до друку календар з роботами іконописця Йова Кондзелевича

11 жовтня, 14:00

Календар – це спільний  проект Музею  волинської ікони та Волинської  обласної друкарні. Він стане ще одним презентаційним виданням, яких так потребує Волинь,  пропонуючи туристам справді унікальні експозиції та об єкти. 

Календар,  як каже завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва, присвячують вшануванню пам яті видатного майстра іконопису доби українського бароко Йова Кондзелевича, 350-річчя якого з дня народження відзначатимуть наступного року.

Музей має у своїй експозиції 8 робіт Кондзелевича, які були  порятовані у свій час зі звичайних сільських волинських церков, закритих богоборчою владою. Білосток,Турійськ, Баїв, Загорів, Городище, Бобли, Локачі... Роботи іконописця є, власне,  одними з найцінніших (після чудотворного Холмського образу Богородиці) у колекції Музею волинської ікони. Чимало тут і робіт учнів Кондзелевича, адже він мав свою іконописну школу. Деякі з цих ікон також будуть вміщені у календарі. Він має стати не тільки туристичною продукцією, а й мистецьким явищем.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати