Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем’єри Британії та Ірландії заявили про можливе укладення угоди щодо Brexit до кінця жовтня

11 жовтня, 11:21
Фото Reuters

Прем'єр-міністри Британії та Ірландії Борис Джонсон і Лео Варадкар заявили після зустрічі в четвер, що угода про Brexit може бути укладена до кінця жовтня.

Про це повідомляє The Guardian.

"Обидва (Джонсон і Варадкар – ред.), як і раніше, вважають, що угода - в інтересах усіх. Вони погодилися, що змогли визначити шлях до можливої ​​угоди", - йдеться у спільній заяві Лондона і Дубліна.

Після зустрічі Варадкар сказав журналістам: "Я думаю, що для нас можливо прийти до угоди, щоб дозволити Британії залишити ЄС упорядкованим чином і зробити це до кінця жовтня".

Водночас він зазначив, що необхідно вирішити багато питань, зокрема "питання згоди та демократії", яке гарантує, що на будь-яку довгострокову угоду, яка стосується Північної Ірландії, є згода населення. Також потрібно вирішити проблему митниці, щоб забезпечити відсутність митного кордону між північною та південною частиною острова Ірландія.

Раніше повідомлялося, що головний переговірник Брюсселя з питань Brexit Мішель Барньє зустрінеться зі своїм британським колегою Стівом Барклі у бельгійській столиці у п'ятницю.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати