Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Судитимемо про новий режим Афганістану за його справами, - Держдеп

11 жовтня, 12:50
Фото: REUTERS/Kevin Lamarque/POOL/File Photo

Делегація США 9-10 жовтня обговорила з представниками руху "Талібан" проблеми безпеки і дотримання прав людини в Афганістані, повідомив американський держдепартамент.

"Делегація США зосередила увагу на проблемах безпеки, тероризму та на питаннях безпечного виїзду громадян США, інших іноземних громадян і наших афганських партнерів, а також на правах людини, включно з посильною участю жінок і дівчаток у всіх аспектах афганського суспільства", - заявив представник Держдепу Нед Прайс.

Він повідомив, що на переговорах обговорювалося також питання про надання Сполученими Штатами "значної гуманітарної допомоги безпосередньо афганському народу".

"Дискусії із США були відвертими і професійними. Американська сторона знову заявила, що про рух "Талібан" судитиме за його діями, а не лише за його словами", - зазначив американський дипломат.

У свою чергу представник "Талібан" назвав переговори "хорошими" і заявив, що США погодилися на надання Афганістану гуманітарної допомоги, не пов'язуючи її з офіційним визнанням режиму талібів.

Офіційний представник політичного офісу "Талібан" Сухейль Шахін також повідомив агентству Associated Press (AP), що виконувач обов'язки міністра закордонних справ у тимчасовому уряді Афганістану Амір Хан Моттакі під час переговорів запевнив Вашингтон, що таліби віддані тому, щоб афганська територія не використовувалася екстремістами для нападів на інші країни.

Водночас, у суботу таліби виключили співробітництво зі США з протидії діяльності угруповання "Ісламська держава" в Афганістані.

"Ми здатні самостійно боротися з ІД", - сказав Шахін.

Переговори пройшли в столиці Катару Досі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати