Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДЕНЬ: «На хвилях Світязю» міжнародний студентський фестиваль естрадної пісні

01 липня, 10:47

Збираючись на Міжнародний студентський фестиваль естрадної пісні «На хвилях Світязю», який Волинський університет у такому форматі проводить уже втретє, Борис Клімчук, голова Волинської облдержадміністрації, мабуть, і не сподівався, що спогади про власну юність у Харківському університеті змусять його перед офіційним виступом заспівати одну з пісень, яку так любили студенти його рідного геолого-географічного факультету.

Студентам властиво співати, проте нині в Україні не так багато творчих імпрез, які дають молодим людям проявити свої таланти. Роман Стоколос, один з дипломантів ще першого фестивалю «На хвилях Світязю», який на ньому був гостем, як і торік, так і цього року повторював, що українська пісня, котру, у першу чергу, й пропагує фестиваль Волинського національного університету, в рідній державі так само скрізь неформат. Тому певний оптимізм вселяють настрої тих учасників фестивалю, котрі, як, наприклад, Юлія Столяр з державного університету ім. Шимона Шимоновіца з польського міста Замость, навіть на чужій землі продовжують вважати себе патріотом України. Юля обрала для свого виступу саме українську пісню. Це була «Перепілочка», яку вона так виконала, що просто підняла зал в оваціях.

Юля називає себе уже Юліаною, прекрасно розмовляє польською мовою і була перекладачем для іншої конкурсантки Марти Милек. Вона має так звану «Карту поляка», яку отримала завдяки бабусі-полячці, котра дає їй можливість найперше безкоштовно навчатися у польському виші і здобувати якісну європейську освіту. Крім неї і Марти, «На хвилях Світязю» виступав ще один учасник із Польші Павел Козловський.

Ректор Волинського національного університету професор Ігор Коцан, котрий три роки тому, образно кажучи, й підібрав фестиваль «На хвилях Світязя», який через півтора десятка років існування вже почав видихатися, щороку повторює, що прагне зробити з нього прообраз українського Сопоту чи Сан-Ремо. Цього року волинський студентський фестиваль сповна відповідав слову «міжнародний» у своїй презентаційній назві. Приїхало троє поляків, білоруска, був навіть громадянин Камеруна, який навчається у Полтавській медичній академії.

Стефан-Люк Сієве розмовляє лише російською (та й то дуже погано, зате чудово французькою), а української майже не розуміє, проте коли він одягнув вишиванку і яскравий український віночок... Та пройшовся у них на сцені в дуеті з Женею Потей з цього ж університету, а ще коли вони заспівали... Саме цей дует згодом й отримав приз глядацьких симпатій. Усі три представлені господарями свята — Волинським університетом — учасники справедливо отримали свої нагороди. Першокурсник Інституту мистецтв Юрій Литвинюк отримав гран-прі. А Ольга Папінко і Анна Сліпчук стали лауреатами третіх премій. Дивовижний голос, талант і цього разу продемонструвала представниця Білоруського державного університету культури і мистецтв Ольга Колесникова. Торік Інга Кисельова з цього ж вишу впевнено взяла гран-прі, а Олі тепер дісталося перше місце. Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк 

Джерело: Інф.«Дня»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати