Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подольський: Все, що стосується родини Кучми, – табу

06 листопада, 19:19

Печерський райсуд Києва відмовився викликати Арсенія Яценюка та Леоніда Кучму на допит як свідків у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Як розповів «Дню» потерпілий у цій справі Олексій Подольський, він подав три клопотання і заяву про відвід судді. А також про те, що взагалі не визнає цей суд – судом. Однак всі вони були відхилені.

Перше клопотання, за його словами, стосувалося виклику в суд як свідка Арсенія Яценюка у зв’язку з тим, що 5 липня цього року на брифінгу він заявив, що обвинуваченого Пукача разом із головою Верховної Ради В. Литвином возили до Президента Януковича в Межигір’я.

«Позаяк ніхто не спростував цю інформацію і не підтвердив, я подав клопотання, щоб Арсеній Яценюк прийшов до суду і навів докази. Але суддя сказав, що це не стосується справи», - прокоментував ситуацію О.Подольський.

«Я думав, це метод родини Кучми, до якої належить і пан Яценюк, - навести тінь на плетінь, але тепер я маю сумнів, що це брехня. Якщо суддя не хоче в цьому розбиратися, я думаю, що це правда», - додав потерпілий.

О. Подольський також повідомив, що друге клопотання, яке стосувалося викликання до суду для свідчень екс-президента Леоніда Кучми, також було відхилене, як таке, що не стосується справи.

Окрім того, Подольський подав клопотання про розслідування насильницької смерті Юрія Кравченка як головного свідка.

«Я стверджував, що в самих матеріалах слідства є докази вбивства Кравченка, що я готовий на суді доводити це. Це також має пряме відношення до того, що говорить Пукач, тому що Кравченко мав би свідчити на цьому процесі і підтверджувати слова Пукача. Не з’ясувавши, хто і за що вбив Кравченка не можна взагалі говорити про провину Кучми і розуміти цю справу. Тому я вимагав від суду, щоб ця справа була розслідувана і ми дізналися: Кравченко був убитий чи це було самогубство. Тим паче, що ці матеріали ніхто не бачив, їх не показують навіть родині Кучми. Вони взагалі поза суспільством», - сказав потерпілий у справі.

Однак це клопотання також відхилили, бо воно начебто не стосується справи, зазначив Подольський.

«У зв’язку з такою ситуацією я зробив заяву про відвід судді Андрія Мельника, мотивувавши це тим, що він не хоче розбиратися і проводити відповідне судове слідство, бо виконує роль політичної маріонетки… Нарешті я був змушений зробити заяву – для того, щоб привернути увагу суспільства, – що я категорично не сприймаю цей суд, оскільки він є фарсом… В результаті, суд вирішив, що можна без мене проводити подальші засідання, мені дали можливість покинути залу суду», – розповів Подольський.

«Узагалі склалося таке враження, що все, що стосується родини Кучми, – це  табу. З цього я роблю висновок, що можливо, Об’єднаній опозиції треба позбутися пана Яценюка, тому що влада його ретельно оберігає. Я маю сміливість прогнозувати, що Яценюк знаходиться в опозиції для того, щоб її розвалити… Родина Кучми обіцяє захистити імідж нинішньої влади на Заході, а за це їм пробачають "смертні гріхи"», – сказав Подольський. 
 

Джерело: День

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати