Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Transparency International: Україна недостатньо бореться з корупцією

21 вересня, 17:50

Україна належить до “країн, що відстають” у питанні створення відкритого уряду, – стверджує організація Transparency International.

Серед шести країн колишнього Радянського Союзу найвідчутніших змін у боротьбі з корупцією і доступі громадян до інформації щодо урядових установ досягли Грузія і Молдова.

Третє і четверте місце між собою розділили Україна і Вірменія, і на останньому – Росія і Азербайджан. За словами організаторів, якщо у країн-лідерів реформи вже втілюються у життя, в Україні це планують зробити найближчим часом, але не кажуть точно коли.

Олексій Хмара, Transparency International Україна: “Кожна з країн мала продемонструвати доволі відчутний прогрес у реформах по чотирьох пріоритетах – це боротьба з корупцією, доступ до публічної інформації, електронне самоврядування і адміністративні процедури. В Україні, якщо ми говоримо конкретно про нашу державу, поки що помітного прогресу немає”.

Представник Грузії каже, що створення спеціальних органів і електронних систем, які допомагають людям полегшити доступ до урядових організацій мало – необхідно, щоб люди могли цим скористатися, наприклад, мали Інтернет у найвіддаленішій сільській місцевості.

Лаша Гогідзе, Transparency International Грузія: “Уряд створює спеціальні центри розвитку регіонів у віддалених селах, таким чином люди, які дійсно не мають достатнього доступу до державних послуг зможуть отримати обслуговування як з державного, так і приватного секторів через ці центри”.

Український політолог Михайло Погребинський каже, що в Україні прогрес є, але країна рухається не дуже швидкими темпами.

Михайло Погребинський, політолог: “Якщо порівнювати ситуацію, яка була кілька років тому, я вважаю, що зараз краще з інформацією – ми маємо більше можливостей аналізувати інформацію, є дані міністерства статистики, вони продовжують бути відкритими”.

Українська влада вже прокоментувала дані Transparency International – прем’єр Микола Азаров заявив, що дані перебільшені і реальні масштаби корупції в інших країнах набагато більші.

Джерело: Euronews

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати