Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уряд Японії вимагає від споживачів скоротити витрати електроенергії

01 липня, 09:04

Уряд Японії вимагає від великих споживачів електроенергії у східній і північно-східній частинах країни з сьогоднішнього дня скоротити її витрати на 15%, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на агентство Кіодо. Причина - різке зменшення виробництва електроенергії у країні нинішнім літом через збитки, завдані багатьом електростанціям землетрусом і цунамі 11 березня.

Вимога про скорочення споживання електроенергії носить юридично обов'язковий характер для споживачів, що витрачають на добу 500 кіловат-годин або більше. Це зачіпає інтереси приблизно 14 800 користувачів-оптовиків у регіонах, які обслуговує компанія Tepco, і приблизно 3700 таких користувачів, у регіонах, що обслуговуються компанією Tohoku Electric Power. Ті споживачі, які порушать встановлені обмеження, можуть підлягти штрафу в розмірі до 12 500 доларів.

У ході цієї кампанії економії електроенергії, яка триватиме до осені, до компаній і безпосередньо до жителів зазначених регіонів звернено прохання економити електроенергію в період з 9 ранку і до 8 вечора у будні дні.

Джерело: Укрінформ
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати