Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині відкрили сучасний сміттєсортувальний комплекс

11 грудня, 20:55
Фото надано автором

В Іллінецькій об’єднаній територіальній громаді почала працювати сміттєсортувальна лінія. На реалізацію проекту було виділено 8 млн грн з обласного бюджету. Комплекс обслуговуватиме населені пункти Оратівського району, Дашівської ОТГ та Іллінецьької громади, в останній вже запроваджений розподільний збір сміття та встановлені контейнери для пластикових пляшок. Голова Іллінецької міської ОТГ Володимир Ящук каже, що наразі сміттєсортувальна лінія працює у тестовому режимі. За кілька тижнів, як тільки налагодять всі процеси, об’єми будуть збільшені, а території обслуговування розширені.

«Поки що збір сміття відбувається лише у межах об’єднаної територіальної громади, в місті та в селах, але в подальшому ми також плануємо налаштувати процес збору побутових відходів в інших громадах.. Завдяки спорудженому комплексу було додатково створено 20 робочих місць, – уточнює Володимир Ящук. – На території сміттєсортувального комплексу закладений яблуневий сад загальною площею 5 га, висаджено понад 5 тисяч саджанців яблунь. Завершується будівництво боксових гаражів та складських приміщень. Тривають роботи з благоустрою території».

Сміттєсортувальний комплекс дозволить громаді вирішити екологічні питання, покращити умови проживання, а також заробляти гроші на смітті. Наразі комунальники вже формують партії продукції для подальшої реалізації. Крім цього, на території підприємства є дві теплиці, які працюють на вторинній сировині. У них вирощують квіти, які навесні будуть висаджені на території об’єднаної територіальної громади.

Подібні комплекси найближчим часом планують обладнати в Козятині та Могилеві-Подільському. Торік сміттєсортувальна лінія і сучасний полігон запрацювали у Мурованих Курилівцях та Тульчині.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото надано автором

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати