Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові встановили мініатюру пам’ятника Шевченку (фото)

12 лютого, 16:05
Фото Романа БАЛУКА

У місті Лева триває проект для незрячих «Львів на долонях».

Відкрита сьогодні бронзова копія пам’ятника Кобзареві з текстом шрифтом Брайля – вже третій об’єкт міста, котрий став доступним для незрячих. Наприкінці 2016 року «День» повідомляв про появу мініатюрного двійника будівлі Львівської міської ради, і це був перший етап проекту «Львів на долонях», завдяки якому люди з обмеженими фізичними можливостями, передовсім – з вадами зору, мають змогу на доторк «побачити» архітектурні форми та красу давньої історичної пам’ятки міста.

Подобу Архікатедрального собору святого Юра з комплексом будівель довкола встановили  23 листопада 2017-го.  

Вартість бронзового макету пам’ятника Тарасові  Шевченку – 200 тис. грн. Скульптори Володимир та Андрій Сухорські, які розробляли 1992 року основний пам’ятник, а згодом (1996-го) – стелу. Копію виготовили в рамках проведення реконструкції площі.

Підтримують захід управління культури Львівської міської ради та Інститут міста з ініціативи обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ». За словами автора акції «Львів на долонях» Оксани Потимко, це дуже важливий пізнавальний проект, який спонукає пізнавати історію рідного міста.

Присутній на урочистостях Львівський міський голова Андрій Садовий розповів, що наступним таким об’єктом, найімовірніше, стане будівля Львівської опери.  «Поза сумнівом, ця будівля є окрасою міста, і всі повинні її побачити. Крім того, дуже важливо, що такі макети дуже подобаються дітям», – зазначив мер Львова.

А у найближчих планах втілювачів проекту «Львів на долонях» – Домініканський собор, Латинський кафедральний собор (Катедра) та один із відділів Львівського історичного музею – музей «Арсенал».  

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати