Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Криму замість українських радіостанцій транслюють російське радіо

12 травня, 19:04
Фото ukrtvr

Сигнали семи українських радіостанцій в 20 населених пунктах Криму повністю або частково заглушають сигналом російських радіостанцій, зокрема і Радіо НВ.

Про це свідчать дані моніторингу Кримської правозахисної групи (КПГ), проведеного в березні-квітні 2019 року.

Монітори КПГ перевірили 13 частот семи українських радіостанцій, які отримали від Нацради з телебачення і радіомовлення дозвіл на мовлення на території Північного Криму з підконтрольних Україні селищ Чонгар і Чаплинка, що знаходяться поруч з адмінкордоном.

Моніторинг організований за допомогою автомагнітол в населених пунктах Південного Криму, розташованих поруч з пунктом пропуску Чаплинка.

Зокрема, ліцензії на тимчасове мовлення з радіовежі, встановленої в населеному пункті Чаплинка дані Радіо НВ, Армія FM, Радіо Крим Реалії, UA Радіо Промінь, Meydan FM, Перець FM, Стильне, UA: Радіо Культура.

Результати моніторингу показали, що станом на початок квітня 2019 року на семи частотах вдалося зловити сигнал двох з цих станцій і тільки в двох населених пунктах з 20 досліджених.

Так, з Чаплинки Радіо НВ на чистоті 99,8 МГц не має сигналу. А на частоті мовлення з Чонгара в 12 населених пунктах з 20 мовлення заглушає російське радіо Море.

"Виходячи з результатів моніторингу, можна зробити висновок, що останнім часом окупаційна влада Криму спеціально заглушає сигнал українських мовників, в тому числі і шляхом включення російських радіостанцій на тих же самих частотах", - заявили в Кримській правозахисній групі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати