Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Берлін заявив про передчасність розмов про зняття санкцій з Росії

12 червня, 17:24
Фото Flickr

Німецька дипломатія не бачить підстав починати дискусії щодо зняття санкцій з РФ, оскільки для цього немає умов.

Про це заявив керівник робочого штабу «Україна» в МЗС ФРН Андреас Протманн, виступаючи в Берліні у вівторок на конференції «Україна у виборчому році 2019», організованій Інститутом європейської політики, повідомляє Укрінформ.

«Ми не зацікавлені у відкритті дискусії щодо зняття санкцій. Ми маємо підтримувати як «кримські санкції», так і ті, що стосуються конфлікту на сході Україні (запроваджені через агресивні дії РФ на сході України — ред.). Не думаю, що нам зараз потрібна дискусія щодо зняття санкцій», - сказав Протманн.

Він наголосив на офіційній позиції Берліна: санкції, пов'язані з ситуацією на сході України можуть бути зняті лише після виконання Мінських домовленостей, але «на жаль ми поки що не на тій стадії». Що стосується кримських санкцій, то «анексія не може бути забута», треба продовжувати привертати увагу до цього питання, до проблеми прав людини в Криму тощо.

«Санкції дуже важливі, вони є символом європейської єдності по відношенню до Росії», - підкреслив дипломат. Також він звернув увагу на те, що продовжувати санкційні заходи потрібно кожні 6 місяців, але підкреслив, що досі цей механізм працював у Брюселі чудово.

Раніше посли Європейського Союзу ухвалили рішення продовжити ще на один рік санкції, запроваджені за незаконну анексію Росією Криму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати