Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вселенський Патріарх Варфоломій вшановує пам’ять свого святого небесного покровителя

12 червня, 09:15
Фото з архіву "Дня"

В цей світлий день пам’ять свого святого небесного покровителя вшановує Перший серед Предстоятелів Православ‘я, Патріарх нашої Церкви-Матері, благодійник українського народу, Вселенський Патріарх Варфоломій.

Про це повідомив Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній на своїй стонці у Facebook.

"Без перебільшення засвідчу, що він є ієрархом з надпотужною духовною силою, який боретеся за праведність Великої у Христі Церкви. Його завзяття подібне до апостольського і є прикладом та зразком для усіх нас", - зазначив Епіфаній.

"Всесвятіший Отець та Владико! Без зробленого Вами, без Вашого турботливого піклування, Вашої великої любові серед нас досі було би розділення. Ви своєю працею гідно наслідуєте того, чиє ім’я носите, – працюєте для слави Божої та для поширення Його Євангелія у всьому світі. Від автокефальної Української Православної Церкви хочу висловити найсердечніші вітання та слова вдячності за всі добрі жертовні справи, які Ви здійснили та продовжуєте здійснювати заради блага і єдності всієї повноти Православної Церкви загалом та Православної Церкви України зокрема. Сьогодні ми усі разом молимося за Ваше здоров’я та плідне багатолітнє служіння. Прийміть від нас сердечні слова любові, вітань та побажань всіх благ від Бога, многих і благословенних літ служіння!", - йдеться у дописі Митрополита Епіфанія.

Про особистість глави Вселенського патріархату православної церкви Святійшого константинопольського патріарха Варфоломія I та його значення для України читайте ексклюзивний матеріал "Дня"«Зелений Патріарх» і канони».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати