Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німецький концерн Rheinmetall готовий відправити Україні БМП Marder

12 червня, 15:50
Фото Reuters

Кілька бронетранспортерів Marder від відомого німецького виробника Rheinmetall, які Бундесвер зняв з озброєння, але модернізовані, готові до використання, можуть бути негайно доставлені в Україну.

Про це виданню Bild am Sonntag розповів гендиректор концерну Армін Паппергер, передає Укрінформ.

«Ми ремонтуємо 100 бойових машин піхоти Marder, перші машини вже готові», - сказав керівник підприємства. При цьому він додав, що коли і куди будуть доставлені ці машини - це рішення федерального уряду.

Вартість оновлених машин коливається від 850 тис. до 1 млн євро.

Через війну в Україні та викликаний нею високий попит на військову техніку Rheinmetall планує збільшити потужності та продажі на до 20 відсотків на рік. Ціна акцій Rheinmetall з початку війни піднялася (+150 відсотків), і виробництво працює повним ходом. Заводи працюють у кілька змін, може бути потроєно виробництво боєприпасів протягом наступних дванадцяти місяців, а виробництво вантажівок – подвоєно. Це фактично рівень часів холодної війни.

Як повідомлялося, Київ неодноразово закликав Німеччину про поставки бойових танків, щоб мати можливість захиститися від російського нападу.

Серед бажаної техніки - бронетранспортер Marder від виробника Rheinmetall. Наразі Бундесвер замінює 50-річні Marder на нові Puma. Але уряд ФРН попри готовність бізнесу досі не давав дозволу на відправку таких машин в Україну. Останніми днями з‘явилася інформація, що Берлін радше готовий віддати «старий новий» Marder Греції в обмін на те, що Афіни передадуть Україні свої застарілі машини російського виробництва. Військові експерти не виключають, що Німеччина побоюється озброювати Україну бронетанковою технікою через нібито можливість застосування її у майбутньому на території рф.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати