Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трамп: Усі члени НАТО погодились збільшити свої фінансові зобов'язання

12 липня, 14:17
Фото Reuters

За словами президента Сполучений Штатів Дональд Трамп, країни-члени Північноатлантичного альянсу погодились підняти свої фінансові зобов'язання. Про це повідомив Трамп під час брифінгу на саміті НАТО.

“Роками президенти США приїжджали на саміти НАТО та цього року ми зробили величезний прогрес. Усі члени погодились збільшити свої зобов’язання Альянсу. Зобов’язання піднімуть до рівня, якого раніше не було. Порівнюючи з минулим роком, коли країни суттєво скорочували свої витрати до НАТО, цього року вони суттєво їх збільшують. Лише 5 з 29 країн витрачають 2% від ВВП на потреби НАТО. Зараз ця цифра підніметься”, - заявив Трамп.

За його словами, за 2018 рік Альянс зібрав додатково приблизно $33 мільярди.

"Ми отримали додаткова 33 мільярди. Думаю, ця цифра може досягти 40 мільярдів. Генсек Столтенберг надасть точну цифру. Я сказав людям, що буду дуже незадоволений, якщо члени не піднімуть свої витрати, бо Сполучені Штати платять левову частку, можливо, 90%. Я сказав, що незадоволений, і вони погодились підняти свої фінансові зобов’язання. Тепер ми маємо сильніший НАТО. Набагато сильніший, ніж ще 2 дні тому”, - додав президент США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати